The Sims Resource

 
The Sims Resource är typ en super duper bra hemsida som typ har allt man kan tänka sig. Smink, kläder, möbler, tapeter, mat rätter, hus och mycket mer. 
 
Man måste vara medlem för att ladda ner saker men det är helt gratis, det är till 99% helt gratis att ladda ner sakerna också, det finns vissa medlemar som väljer att det ska kosta för att ladda ner deras saker men det är jätte sälan jag stöter på någon sådan medlem då de flesta bara vill dela med sig av sina möbler. 
 

 
Det är egentligen väldigt enkelt att ladda ner saker här ifrån men ibland kan det vara lite kruxit så det kanske blir lite mycket text men om du är sugen på den här sidan kommer du inte ångra dig att du tog dig tiden att läsa.
 
Okej, när man kommer in på sidan kan man om man vill söka efter en speciell sak genom att skriva in t.ex gardin ( fast på engelska "curtain" då sidan är på engelsa) uppe i högra hörnet, man måste vara inloggad för att söka av någon konstig anledning. Tänk på att ändra till The sims 2 om det är saker till det spelet du söker.
 
Annars gör du som på bilden nedan för: håll på Downloads >> The sims 2 >> t.ex Objects
Då kan det se ut så här ( se bilden nedan ) 
Det är en liten bild av föremålet och sen står det vad den heter och av vem och när den är gjord (om du gillar stilen hos ett föremål du hittar kan du gå in på skaparens sida och söka bland dess objekt)
 
Som du ser på bilden kan man söka inom just denna kategori, om man t.ex vill ha en blomma. 
Om man bläddrar längre ner på sidan kan man bläddra till nästa sida och lite till vänster står det vilken sida du är på just nu / och hur många sidor det finns totalt. 
 
Okej, nu kan du grunderna till hur sidan fungerar så scrolla ner till nästa bild/text :)
 
 


 
 
Nu har jag hittat ett kök/matsal nånting ( hittade det i kategoring Sets ) som jag vill ladda ner men innan jag kan göra det måste jag kolla om jag har allting som krävs för att allting ska komma till spelet / fungera. 
 
Under bilden finns det lite olika fakta om möblerna. Just denna har tre olika flikar/kategorier - Overview - Set Items - Requred - men visa har bara två eller en.
 
Overview
Den här kategorin finns alltid och den berättar lite basfakta om objecten. T.ex. i vilket program man gjort möblerna i, eller vem som har hjälp till att skapa dem. Om det är en dekoration eller en matta eller om man är en registrerad TSRAA.
Finns det flera flikar brukar oftast de stå på första sidan så att man inte ska missa dem, det gör det på bilden nedan. 
 
Set Items
Det här köket är ett set, vilket betyder att du får med alla saker på en gång men det brukar oftast gå att ladda ner varje sak var för sig också. Det kan ju vara så att man bara vill ha stolarna och då kan man klicka på den lilla stols bilden så kommer man in till sidan där man laddar ner endast stolen.
 
Required
Under den här fliken står det vilka saker som krävs för att möblerna ska fungera rätt. 
Den absolut vanligaste saken som står där är CEP, vilket gör att egenskapade/omfärgade föremål ska fungera (Du kan läsa mer om CEP i detta inlägg och även ladda ner det därifrån helt gratis)
Hos visa föremål, vanligt vis hus och kläder kan det stå olika The sims spel t.ex. university, pets eller free time. Då måset du har de spelen instrallerade eftersom möbler/kläder som man har fått med i de spelen har använts. 
 
 
När du checkat igenom alla dessa sidor och alla krav är uppfylda är det bara att börja ladda ner. Klicka på knappen Download under bilden så kommer sakerna att börja laddas ner.
 
Använder du google chrome klickar du på filen när den laddat klart så öppnar den sig. Om du använder explorer eller fire fox klickar du på öppna i rutan som hoppar upp.
 
Kopiera alla filer i mappen/dokumentet som öppnas och klistar in den i din The sims 2 Downloads mapp. Vet du inte hur man gör det/hittar dit läs detta inlägg.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

The sims 2 fusk och tips

Mina bästa tips och fusk till the sims 2 hittar du här!!!!

RSS 2.0